آموزش مقاله نویسی

شرایط اکسپت سریع مقالات را در این مطلب بخوانید و بهترین مقالات علمی را آماده کنید

اکسپت سریع مقالات برای برخی دانشجویان و محققین به خصوص برای آن‌ دسته از افرادی که محدودیت زمانی دارند و باید در مدت‌ زمان کوتاهی مقاله خود را به چاپ برسانند، بسیار اهمیت دارد. محدودیت زمانی ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیاید؛ اعم از شرکت در مصاحبه و یا برای ارتقاء علمی‌ و شغلی. در هر صورت، اگر دچار محدودیت زمانی شده‌اید بهتر است شرایط اکسپت سریع مقالات را در نظر بگیرید و با توجه به آن برای اکسپت مقاله خود اقدام کنید. در صورتی‌ که پایان‌نامه شما سطح علمی‌بالایی داشته باشد، می‌توانید پایان‌ نامه خود را به انگلیسی ترجمه کرده و از پایان‌نامه خود یک مقاله انگلیسی استخراج کنید. در این‌صورت باید یک‌سری شرایطی را که مجله موردنظرتان تعیین کرده است، در پایان‌نامه خود اعمال کنید. اما در صورتی‌ که می‌خواهید مقاله‌ای مجزا نگارش کنید، باید از ابتدا و مرحله‌ به‌ مرحله قوانین مربوط به مجله موردنظر خود را در کلیه قسمت‌های ساختاری مقاله و محتوای آن رعایت کنید. در این مقاله شرایط اکسپت سریع مقالات ذکر شده‌اند که شما با رعایت آن‌ها غالبا می‌توانید در مدت‌زمان کمتری برای مقاله خود اکسپت گرفته و آن را در یک مجله معتبر ISI چاپ کنید.

منظور از اکسپت مقاله چیست؟

در زبان انگلیسی، اکسپت (accept) به معنای پذیرش است. در این‌صورت اگر شما برای یک ژورنال مقاله‌ای ارسال کنید و این مقاله از سوی ژرونال برای چاپ قبول شود، اصطلاحا مقاله اکسپت شده است. معمولا پذیرش مقالات به‌سادگی انجام نمی‌شود. شما در ابتدا باید مقاله خود را برای یک ژورنال ارسال کنید. پس از آن سردبیر ژورنال، مقاله را برای داوران فرستاده و در این مرحله شما باید منتظر باشید تا نظر داوران به شما ابلاغ شود. در برخی موارد خاص، مقاله سریع و زود پذیرفته می‌شود؛ اما معمولا نقدها و نظراتی به مقاله وارد می‌شود که متقاضی باید برای اصلاح آن‌ها تلاش کند. پس از رفع اشکالات و اصلاحیه‌ها، متقاضی باید منتظر بماند تا نظر نهایی داوران مجددا به او ابلاغ شود.

ایرادات یا نقدهای مقاله ممکن است جزئی بوده و با یک ویرایش ساده رفع شود که این کار، اصطلاحا به بازبینی مقاله، ماینر ریوایز یا بازبینی جزئی معروف است. در برخی موارد هم نیاز است تا در رابطه با قسمت‌هایی از مقاله، توضیحاتی اساسی به داوران ارائه شود که این کار، اصطلاحا به بازبینی مقاله، مِیجر ریوایز یا بازبینی جدی معروف است. در هر دوی این حالات، متقاضی باید تلاش کند ایرادات موجود را رفع کرده و برای گرفتن جواب مثبت داوران برای چاپ مقاله، تلاش کند.

در این میان این نکته را نیز در نظر داشته باشید که گاهی اوقات ایراداتی به اثر گرفته می‌شود که چندان منطقی نیستند. در این‌ صورت نیز، شما باید نهایت تلاش خود را به‌کار بگیرید تا داوران نسبت به پذیرش اثر شما متقاعد شوند. اگر مقاله شما رد شد نیز نیازی به نگرانی وجود ندارد و می‌توانید برای ارسال اثرتان به ژورنال دیگر اقدام کنید. توجه داشته باشید که پذیرش و چاپ مقاله در ژورنال‌های معتبر می‌تواند رزومه علمی ‌و تخصصی شما را تکمیل‌تر کرده و تأثیرات مطلوبی روی آینده شما داشته باشد.

 

اصول مهم برای مقاله نویسی حرفه‌ای

 

شرایط اکسپت سریع مقاله

همانطور که گفته شد، شما می‌توانید برای اکسپت سریع مقاله خود یک‌ سری روش‌ها و راهکارها را امتحان کنید که عبارت هستند از:

·  نوشتن مقاله خود را شروع کنید.

ممکن است آزمایشاتی که برای مقاله خود انجام می‌دهید، تمام نشده باشد، اما شما نوشتن مقاله خود را شروع کنید. برای این منظور می‌توانید بخش مقدمه مقاله را بنویسید. این بخش معمولا براساس تحقیقات گذشته انجام می‌شود و نیازی به تکمیل آزمایشات ندارد. همچنین می‌توانید قسمت روش تحقیق مقاله یا همان قسمت مواد و روش‌ها را حین انجام آزمایشات مربوطه بنویسید. با این‌ کار، از زمان نهایت استفاده را برده‌اید. توجه داشته باشید که مقاله شما باید پیکربندی مناسبی داشته باشد؛ مثلا عنوان مناسبی برای مقاله خود انتخاب کنید و سعی کنید کلمات کلیدی مقاله کاملا با محتوای اصلی آن مرتبط باشد. چکیده مقاله باید مهم‌ترین نتایج و روش‌های تحقیق مقاله را در برگرفته و مقدمه نیز باید به‌درستی نوشته شود. توجه به موضوعات مرتبط و به‌روز در ادبیات موضوع مقاله نیز بسیار اهمیت دارد. روش تحقیق ارائه نیز باید کامل باشد و از فرمول‌ها، نمودارها و جداول برای تبیین بهتر موضوع استفاده شود.

·  مقاله خود را کامل و واضح بنویسید.

سعی کنید مقاله خود را ساده و روان نوشته و به اشتباهات گرامری یا املایی توجه ویژه‌ای داشته باشید. معمولا بسیاری از مقالات به دلیل زبان نوشتاری ضعیف از سوری داوران ژورنال ریجکت می‌شوند. همچنین، معمولا متقاضیانی که مقاله خود را از زبانی دیگر به زبان انگلیسی ترجمه می‌کنند، دچار این مشکل می‌شوند. برای پیشگیری از این مسئله، توصیه می‌شود ترجمه مقاله خود را به یک مترجم متخصص و حرفه‌ای در زمینه ترجمه مقالات علمی‌ بسپارید؛ زیرا ترجمه مقاله باید کاملا حرفه‌ای انجام شود. همچنین در صورتی‌ که می‌خواهید مقاله شما به دلیل مشکلات زبان انگلیسی یا ضعیف‌ بودن نگارش توسط داوران ریجکت نشود، حتما مقاله خود را قبل از ارسال و سابیمت به ژورنال، ویرایش کنید.

·  اصول رفرنس‌دهی را رعایت کنید.

یکی از موارد مهمی‌ که باید در نگارش مقاله خود به آن توجه داشته باشید، رعایت اصول رفرنس‌دهی مقاله است که داوارن مجلات به آن توجه ویژه‌ای نشان می‌دهند. اگر شما اصول رفرنس‌دهی را رعایت نکنید، سرقت ادبی محسوب شده و حتما مقاله‌تان ریجکت می‌شود. نحوه رفرنس‌دهی مقاله، مشابه با رفرنس‌دهی پایان‌نامه است. همچنین بهتر است اصول و قواعد مربوط به رفرنس‌دهی مجلات ISI را رعایت کرده و از منابع به‌روز و معتبر استفاده کنید. توجه داشته باشید که سطح کیفی و فنی مقاله برای چاپ در مجلات باید بالا بوده و کپی از پژوهش‌ها و مقالات دیگر نباشد. به همین دلیل توصیه می‌شود روی مقالات باکیفیت متوسط و پایین سرمایه‌گذاری نکنید.

·  مجله مناسبی را برای چاپ مقاله خود انتخاب کنید.

برای اینکه احتمال پذیرش مقاله شما افزایش پیدا کند، سعی کنید مجله‌ای را انتخاب کنید که حوزه کاری آن مجله با موضوع مقاله شما در تناسب باشد. برای این منظور ابتدا لیست مجلات ISI معتبر را بررسی کرده و سپس برای چاپ مقاله‌، یک مجله معتبر و متناسب با موضوع مقاله خود را انتخاب کنید. در این‌ صورت احتمال پذیرش مقاله‌ شما افزایش پیدا می‌کند.

·  پس از انتخاب مجله، شرایط آن را مطالعه کنید.

هر مجله یک فرمت خاصی برای مقالات سابمیت‌شده دارد که غالبا شامل نام‌گذاری هر بخش، فرمت جداول، نمودارها و تصاویر مقاله، فونت مطالب و… است. به همین دلیل، بهتر است قبل از ارسال مقاله، برای اطلاع از شرایط و ضوابط مجله، به سایت آن مراجعه کرده و راهنمای نگارش مقاله (guideline) یا همان فرمت اصلی مقاله را دریافت کنید. این راهنما غالبا با فرمت word در سایت مجله آپلود شده است که شما می‌توانید آن را دانلود و مقاله خود را مطابق با آن سابمیت کنید.

·  یک کاورلتر خوب برای مقاله خود بنویسید.

در کنار سابمیت مقاله خود، یک کاورلتر خوب برای مقاله خود بنویسید و همزمان با ارسال مقاله، کاورلتر آن را نیز ارسال کنید. با این کار احتمال اکسپت مقاله شما افزایش پیدا می‌کند. کاورلتر مقاله شامل نکات و مطالب مهم مقاله است. با این‌ کار، شما می‌توانید سردبیر مجله را متقاعد کنید تا بلافاصله مقاله شما را برای داوری به ویراستار مجله ارسال کند.

·  مقاله خود را پیگیری کنید.

معمولا در مجلات مختلف، مدت‌ زمان بین سابمیت و تعیین وضعیت مقاله از سوی سردبیر، متفاوت است. ممکن است شما مقاله خود را به مجله ارسال کرده باشید، اما هنوز ایمیلی مبنی‌ بر اکسپت، ریوایزر یا ریجکت مقاله دریافت نکرده باشید. در این‌ صورت می‌توانید به وب‌سایت مجله مراجعه کرده و بررسی کنید که این مدت‌ زمان چقدر طول می‌کشد. در صورتی‌ که از مدت‌ زمان تعیین‌ شده در سایت گذشته باشد و پاسخی دریافت نکرده باشید، می‌توانید به سردبیر مجله ایمیلی ارسال کرده و وضعیت مقاله خود را از او بپرسید.

·  به سؤالات داوران پاسخ دهید.

توصیه می‌شود به نظرات و سؤالات داوران، پاسخی کامل، واضح و مؤدبانه بدهید. با این کار، احتمال ریجکت‌ شدن مقاله از سمت داوران کاهش پیدا می‌کند. در این‌ صورت در پروسه اکسپت مقاله خود زمان بیشتری را صرفه‌جویی کرده‌اید.

اکسپت سریع مقالات

جمع‌بندی مطالب

معمولا چاپ مقالات در مجلات معتبر، کاری سخت و زمان‌بر است و حدودا بین ۳ ماه تا ۱ سال زمان می‌برد. همانطور که در طول این مقاله اشاره شد، اکسپت سریع مقالات کاملاً به کیفیت مقاله شما بستگی دارد. اگر می‌خواهید پروسه اکسپت مقاله‌تان در یک مجله معتبر سریع‌تر انجام شود، بهتر است نهایت سعی خود را به‌ کار بگیرید و با توجه به راهکارهایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد، کیفیت مقاله‌ خود را بالا ببرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا