آموزش مقاله نویسی

مقاله ISI چیست؟

همه چیزی که باید در مورد مقالات علمی isi بدونیم

همانطور که میدونید یکی از معیارهای میزان تولید علم در هر کشوری، نگارش مقاله های علمی است، این مقاله ها هر اندازه در نشریه های علمی معتبر چاپ شود و هر چقدر کیفیت این آثار بالاتر باشد، می توان به آینده علمی آن کشور امید بیشتری داشت. حالا در این مقاله از دستیار دانشجو قصد داریم عنوان کنیم؛ مقاله ISI چیست؟ و به صورت دقیق اجزای آن را برای شما بازگو کنیم. پاسخ به سوال مقاله ISI چیست؟ مطمئنا میتونه خیلی از ابهامات شما رو در خصوص با مقاله های علمی برطرف کنه، پس در ادامه این مقاله با دستیار دانشجو همراه باش.

مقاله ISI چیست؟

مقاله ISI چیست؟

در ابتدا بگزارید که یک توضیح مختصر و کوتاهی در خصوص مقاله های علمی معتبر بهتون بدیم تا آشنایی اولیه مناسبی باهاشون داشته باشید. در واقع ISI معیاری است برای ارزیابی اعتبار یک مقاله علمی، به همان صورتی که وزن را با کیلوگرم محاسبه می کنند و کیلوگرم یک واحد سنجش برای وزن به حساب می آید، مقالات علمی نیز واحد های اندازه گیری و اعتبار سنجی برای خود دارند که آی اس آی (ISI) یکی از معیارهای سنجش مقاله در سطح جهانی محسوب می شود.

تاریخچه ISI

در حقیقت موسسه اطلاعات علمی یا ISI  ‏(Institute for Scientific Information)، موسسه‌ ای با تمرکز بر علم‌ سنجی و انتشارات علمی میباشد که در سال ۱۹۶۰ به وسیله یوجین گارفیلد احداث شده است. شایان ذکر است که این موسسه به وسیله موسسه علمی تامسون در سال ۱۹۹۲ خریداری و به‌ عنوان  Thomson ISI شناخته شد است و در حال حاضر نیز با نام Thomson Scientific در دنیا معروف است، این موسسه قسمتی از شرکت Thomson Reuters است.

مقاله ISI چیست؟ و isi به چه معناست؟

موسسه ISI خدمات مربوط به پایگاه‌ های داده، فهرست کتاب‌ ها و مقالات را ارائه می کند. به‌ شکل اختصاصی این خدمات نمایه‌ سازی نقل‌ قول‌ ها و تحلیل آن ها خواهد بود که به وسیله خود گارفیلد بنا شده است، این خدمات شامل نگهداری داده‌ ها و نقل‌ قول ‌های مقالات هزاران نشریه دانشگاهی است. جالب است بدانید که این پایگاه داده برای پژوهشگران این امکان را فراهم می کند که بداند کدام مقاله‌ ها بیشتر مورد ارجاع قرار گرفته و چه مقالاتی از این مقاله مطلبی را نقل‌ قول کرده‌ اند.

گفتنی است که موسسه اطلاعات علمی هر سال به بررسی کلیه مجله های علمی انگلیسی زبان می پردازد و طبق معیارهایی که دارد تعدادی نشریه را تحت عنوان نشریه های معتبر معرفی میکند، تعداد مجله هایی که هر سال معرفی می شوند، گوناگون خواهد بود. گاه یک نشریه در فهرست isi قرار می گیرد و همین نشریه امکان دارد سال آتی در فهرست مورد نظر جایی نداشته باشد. امروزه حدود ۲۰ هزار مجله در فهرست ISI قرار دارد و حدود ۲۰۰۰ مجله نیز سالیانه به این فهرست اضافه می گردد.

مزیت مقاله ISI نسبت به دیگر مقالات کدام است؟

  • امتیاز بالای مقاله ISI در مصاحبه دکتری و ارتقا علمی
  • بررسی و داوری مقاله توسط داوران متخصص و با تجربه
  • ارائه شدن مقاله در سطوح بین المللی و معتبر

موسسه اطلاعات علمی (Institute for Scientific Information)

بانک اطلاعات ISI مرکزی در راستای فهرست کردن و پوشش دادن جامع مهم ترین مجلات علمی انتشار یافته در جهان جهت تبادل اطلاعات بین پژوهشگران گوناگون ایجاد شده است. هر مجله علمی پیش از انتخاب شدن و فهرست شدن در ISI یک سری مراحل بررسی را پشت سر خواهد گذاشت. از جمله عوامل مورد ارزیابی و رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتی ISI، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقالات چاپ شده در آن، نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن به شمار میرود.

شایان ذکر میباشد که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نخواهند گرفت؛ بلکه با بررسی مجموع عوامل یک امتیاز کلی داده میشود. از جمله مواردی که در ارزیابی مجله مورد توجه قرار دارد این است که عنوان مقالات، چکیده و کلمات کلیدی بایستی به زبان انگلیسی باشد همچنین به شما عزیزان اینطور پیشنهاد داریم که منابع نیز به زبان انگلیسی نوشته شوند.

مقاله ISI چیست؟

کاربرد مقاله isi چیست؟ و در ایران چگونه از آن برای ارزیابی بهره میگیرند؟

به منظور اینکه بدانیم در ایران کاربرد مقاله ISI چیست؟ و محققان چگونه از آن برای افزایش اعتبار مقالات خود بهره می گیرند، کافی است به تعدادی از دانشگاه‌ ها و مراجع علمی دیگر مراجعه نماییم. در ایران تنها به تحقیقاتی پرداخته می شود که به شکل مقاله چاپ شده باشند و در یک مجله معتبر به چاپ رسیده باشند. مقالات بر حسب مجله‌ ای که درآن چاپ شده اند امتیاز بندی میشوند. امروزه معتبرترین مقالات در ایران، مقالات isi یا همان مقالاتی هستند که در مجله‌ های نمایه شده به وسیله isi به چاپ رسیده اند.

در نظر داشته باشید که چاپ یک مقاله در isi علاوه بر خود تحقیق، به محقق و نویسنده آن نیز اعتبار علمی و شهرت ویژه ای را خواهد داد. طبیعی است که به منظور چاپ مقالات در چنین مجلاتی، مقالات باید به زبان انگلیسی ترجمه شده باشند تا به ویسله داوران مورد ارزیابی قرار بگیرند. بر خلاف ایران در کشورهای توسعه یافته فقط معیار و ملاک برای تحقیقات و مقالات، چاپ شدن در مجلات آی اس آی نخواهد بود و افراد قادرند با روش های گوناگونی از جمله چاپ مقاله در دیگر مجلات معتبر دنبا با ایمپکت فاکتور بالا و یا ارائه راه حل به یک مشکل جدید در زمینه تخصصی خودش، به تحقیقاتش اعتبار بخشد. در حقیقت چاپ نشدن مقاله در مجلات isi نشان از سطح علمی پایین و بی‌ اعتباری تحقیق و محقق نخواهد بود.

ISI بودن یک مجله را چگونه تعیین کنیم؟

خدمت شما عرض شود که بهترین راه٬ مراجعه به سایت هایی مانند تامسون رویترز http://science.thomsonreuters.com/mjl به حساب خواهد آمد. بخاطر این که هم تعداد مجلات زیاد است و هم ISI بودن یک مجله امکان دارد همیشگی نباشد. هر نشریه با هر امتیاز علمی در کشور چاپ شود چنانچه ضریب تأثیرش صفر باشد، در این پایگاه جایی نخواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا