آموزش مقاله نویسی

آموزش مقاله نویسی چه مراحلی دارد؟

هیچ‌کس نمیتواند ارزش و امتیاز مقالات علمی و البته مقاله‌نویسی را زیر سوال ببرد. اما سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول می‌کند این است که چگونه می‌توان مقاله‌ای علمی و متناسب با ژورنال‌های خارجی نوشت؟ توجه به چه نکاتی می‌تواند در این راستا کمک کننده باشد؟ در وهله اول باید بدانید برای نگارش مقاله باید قوانین خاصی را رعایت نمائید. با توجه به این مسئله که مقاله‌نویسی در مقاطع تحصیلی مختلف از جمله کارشناسی ارشد و دکتری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است در ادامه این مقاله در نظر داریم توضیحاتی در رابطه با آموزش مقاله نویسی و مراحل آن خدمت شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

آموزش مقاله‌نویسی
آموزش مقاله‌نویسی

آموزش مقاله نویسی و مراحل آن

همان‌طور که گفته شد برای آموزش مقاله نویسی باید مراحلی را طی نمائید. در این قسمت این مراحل را خدمت شما شرح خواهیم داد.

۱.انتخاب موضوع یا عنوان

زمانی که عنوانی را برای مقاله خود انتخاب می‌کنید به عبارتی مفهوم اصلی مقاله را به نمایش می‌گذارید. از همین رو عنوان انتخابی شما باید کاملا خلاصه باشد و مضمون اصلی پژوهش را نشان دهد. به طور معمول در آموزش مقاله نویسی گفته می‌شود عنوان مقاله را جذاب در نظر بگیرید تا خواننده با مطالعه آن جذب شود. معمولا بکار بردن دوازده کاراکتر کافی است.

۲.نام مولف و سازمان وابسته

پس از عنوان پژوهش باید نام مولف و یا مولفان را ذکر کنید و در ادامه و البته سطر زیرین نام دانشگاه یا موسسه را یادداشت نمائید. اگر پژوهش شما توسط چندین نفر نگارش شده است و هر کدام از شما در دانشگاه یا موسسه‌ای جداگانه به تحصیل پرداخته‌اید باید نام دانشگاه یا موسسه وابسته ذکر شود. در آموزش مقاله نویسی اغلب گفته می شود که نام مولفان با توجه به میزان مشارکت آنان به ترتیب ذکر می‌شود. در غیراینصورت می‌توانید از ترتیب حروف الفبا کمک بگیرید.

۳.چکیده

از چکیده به عنوان خلاصه جامعی از گزارش پژوهش یاد می‌شود که تمامی مراحل و البته اجزای اصلی پژوهش را در خود جای داده است. شما به راحتی می‌توانید هدف‌ها، پرسش‌ها، روش‌ها، یافته‌ها و… را در چکیده بدست آورید. از همین‌رو در متن چکیده باید از توضیحات اضافه خودداری کنید و به آن به صورت یک گزارش بدون ارزیابی نگاه کنید. در آموزش مقاله نویسی به افراد آموخته می‌شود که همواره باید چکیده را در انتهای گزارش تهیه نمایند و طول آن را مطابق با قوانین ژورنال انتخابی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کلمه در نظر گیرند.

۴.واژگان کلیدی

پس از صحبت در رابطه با چکیده، حال نوبت به واژگان کلیدی پژوهش می‌رسد که دقیقا پس از خواندن چکیده و آشنایی اجمالی با روند تحقیق، با آن روبرو خواهید شد. معمولا این واژگان بین پنج تا هفت واژه را تشکیل می‌دهند.

۵.مقدمه

محال است مقاله‌ای را مطالعه کنید که مقدمه نداشته باشد. در مقدمه ابتدا توضیحاتی از فصل اول و دوم پایان نامه یا رساله آورده می‌شود و حتی کلیات تحقیق و بررسی مختصری از پیشینه نیز می‌تواند در آن گنجانده شود. حتی ضرورت انجام پژوهش و اهداف آن نیز باید به صورت مختصر ذکر شود. مقدمه بايد يك منطق اساسي را در تحقيق بيان كند و به خواننده نشان دهد كه چرا اين تحقيق ادامه منطقي گزارش هاي پيشين است.

۶.روش

شما در مرحله ششم از آموزش مقاله نویسی باید به روشنی بیان کنید که هدف‌تان از انجام پژوهش چیست و از چه روش‌هایی برای انجام پژوهش استفاده می‌کنید. اعتبار سنجی نتایج نیز در این مرحله انجام می‌گیرد. به همین دلیل گفته می‌شود که مولف یا مولفان باید تمامی مراحل اجرا اعم از آزمودنی‌ها، ابزارهای پژوهش و حتی طرح پژوهش و روش اجرا را در مرحله ششم بیان نماید.

با آموزش مقاله‌نویسی آشنا شوید

۷.نتایج

در اين بخش، توصيف كلاميِ مختصر و مفيدي از آنچه به دست آمده است، ارائه مي شود. اين توصيف كلامي با اطلاعات آماري مورد استفاده، كامل می شود و بهترين روش آن است كه داده ها از طريق شكل و نمودار يا جدول، نمايش داده شوند . ساختار بخش نتايج، معمولاً مبتني بر ترتيب منطقي پرسش ها يا فرضيه ها و نيز وابسته به تأييد شده بودن يا تأييد نشده بودن فرضيه ها است.  ترتيب بيان نتايج نيز يا برحسب ترتيب تنطيم سوال ها يا فرضيه هاي آنها است  يا برحسب اهميت آنها . روش متداولِ بيان نتايج، آن است كه ابتدا مهم ترين و جالب ترين يافته ها و سپس به ترتيب، يافته هاي كم اهميت تر ارائه مي شود.

۸.ارجاعات

تمامی متخصصان بر این عقیده‌اند که اعتبار یک پژوهش و البته صحت و دقت داده‌ها و استدلال‌های آن از منابع و مراجعی بدست می‌آید که در پژوهش از آن ها استفاده شده است. به طور کلی می‌توان ارجاعات را موارد مهم ساختار یک مقاله علمی دانست. شما به وسیله ارجاعات می‌توانید چگونگی استفاده از اندیشه‌های دیگران را به خواننده معرفی نمائید. در اين قسمت به دو بحث مهم ارجاعات اشاره می شود كه يكي شيوه ارجاع دادن در متن است و ديگري شيوه ذكر منابع در پايان مقاله.

۹.ارجاعات در متن

مطمئنا در زمان نگارش مقاله علمی این سوال در ذهن‌تان ایجاد شده است که چه چیزهایی را باید در متن مستند نمائید. مرحله نهم آموزش مقاله نویسی به شما می‌آموزد که شما باید اندیشه‌هایی که متعلق به دیگران است را مشخص کرده و با ذکر منبع با رعایت اصول امانت‌داری آن را در متن یادداشت کنید. هر زمان كه افكار و انديشه هايي با چهارچوب فكري كسان ديگري همخواني دارند، موارد را بايد با ذكر منبع مشخص كرد؛ هر زمان كه نظريه، روش يا داده اي موردبحث قرار می گيرد، منبع آن را بايد ذكركرد تا اگر خواننده خواست اطلاعات بيشتري درباره آن كسب كند، بتواند به آن مراجعه كند. برای نگارش نقل‌قول نیز باید به صورت مستقیم و بدون دخل و تصرف از گیومه استفاده کنید. این مسئله در مقاله نویسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

کلام آخر

در این مقاله به طور کامل نکات مهمی را که در یک نگارش یک مقاله حائز اهمیت است خدمت شما ارائه دادیم. حال به خوبی می‌دانید که آموزش مقاله نویسی به راحتی که فکر می‌کردید نیست و نکات زیادی وجود دارد که توجه به آن‌ها کمک می‌کند تا مقاله عملی مناسب برای ژورنال‌های معتبر دنیا ارسال نمائید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا