دیگر

مقاله چیست و چه کاربرد و انواعی دارد؟

مقاله چیست ؟

مقاله یک قسمت طولانی از نوشته ای است که پایان نامه یا تحقیقی را ارائه می دهد. کلمه مقاله بر گرفته از کلمه لاتین “exagium” است که به معنای ارائه یک مورد است. در این مقاله از سایت دستیار دانشجو ما قصد داریم تا در خصوص اینکه مقاله چیست و چه کاربرد و انواعی دارد برای شما عزیزان توضیح دهیم و در مورد تمامی مواردی که در این خصوص وجود دارد اشاره داشته باشیم.

مقاله چیست

مقاله چیست ؟

در ابتدای امر باید گفت که مقاله یک قسمت طولانی از نوشته ای است که پایان نامه یا تحقیقی را ارائه می دهد. در نظر داشته باشید که تمامی انواع مقالات در پی هدفی مشترک هستند که آن هم ارائه یک موضوع برای خواننده است. در نتیجه همه مقالات نه تنها بر روی صحت واقعیت ها و حقایق موجود، بلکه روی انتخاب، ارزیابی انتقادی، سازمان و معرفی این حقایق نیز تکیه می کنند. در ادامه به ذکر چند تعریف از مقاله خواهیم پرداخت:

  • مقاله راهی برای تحکیم اطلاعاتی است که در سمینارها و کنفرانس ارائه می دهید.
  • مقاله نوشته ای است که به تجزیه و تحلیل عنوان می پردازد.
  • مقاله یک قطعه از نوشته است که بر اساس نقطه نظر شخصی نویسنده تدوین می گردد.
  • مقاله روشی به منظور ارزیابی درک و فهم شما از موضوع است.
  • مقاله دلیلی بر مطالعه  بیشتر روی موضوع انتخابی است.

مقاله چیست و چه کاربردی دارد؟

در پاسخ به این پرسش که مقاله چیست ؟ می توان گفت یک مقاله علمی گزارش نوشته شده و انتشار یافته ای است که نتایج تحقیقات جدید در آن حوزه تخصصی را تشریح می نماید. می توان گفت: انتشار مقالات علمی راهی است که یک محقق نتایج کار تحقیقاتی خود را با دیگر محققان و یا دانشمندان به اشتراک می گذارد و یا امور تحقیقاتی دیگ محققان را در قالب یک مقاله مروری ارائه می کند. گفتنی است که به منظور تکامل علم وجود مقالات اجتناب ناپذیر است، بخاطر اینکه مقالات مرتبط با یک زمینه علمی به صورت زنجیر وار به هم متصل بوده و اساس و بنیان امور تحقیقاتی هر محقق، مقالات پیشین خواهد بود. پس باید این نکته را در خاطر خود داشته باشید که هدف یک مقاله علمی دادن اطلاعات است و نه تحت تاثیر قرار دادن خواننده!!

از نظر ماهیت مقالات به چند دسته تقسیم می شوند؟

آيا تابحال فكر كرده ايد مقاله اي كه مي نويسيد در كدام دسته از مقالات قرار مي گيرد؟ آيا مقاله شما يک مقاله پژوهشی است يا مروری؟ تقسیم بندی زیر طبق جنس و ماهیت مقالات است و تقسیم بندی های دیگری نیز می توان انجام داد. برای مثال چنانچه از جنبه ارزش و اعتبار مقالات قصد تفکیک مقالات را داشته باشیم، می توان مقالات را به ISI و غیر ISI تقسیم بندی نمود. مقالات ISI مقالاتی هستند که در مجلاتی که جزو مجلات ISI می باشند، به چاپ می رسند که ترجمه مقالات ISI نیز بسیار تخصصی بوده و مترجم باتجربه و متبحری را نیاز دارد. در این قسمت انواع مقالات را صرفا از نظر ماهیت مقاله مورد بحث قرار می دهیم. طبق ماهیت مقاله، مقالات در ۲ دسته کلی پژوهشی و مروری قرار می گیرند.

مقاله چیست

مراحل تهیه و تدوین انواع مقالات

  1. در مرحله ۱، یک نویسنده باید نوشتن مقاله را با بیان مختصر و واضح و جامع مساله شروع کند.
  2. مرحله ۲، شروع نوشتن بیانیه خواهد بود. جمله ای که ایده های بزرگ و مهم مقاله را بیان خواهد کرد.
  3. در مرحله ۳، با در ذهن داشتن بیانیه، توضیحاتی در خصوص با آن یادداشت نمایید.
  4. در مرحله ۴، نوشته ها و یادداشتهای خود را سازماندهی نمایید و یادداشتی را انتخاب کنید که از بیانیه شما را پشتیبانی می کند.
  5. در مرحله ۵، این یادداشت ها و مطالب را در پاراگراف های قسمت میانی مقاله یا همان بدنه مطلب، مرتب کنید.
  6. در مرحله ۶، نوبت به نوشتن قسمت مقدمه و نتیجه گیری مقاله خواهد رسید.
  7. در مرحله ۷، ویرایش کردن متن های نوشته شده و تثبیت نوشته ها، پیش از ارسال مقاله باید در نظر گرفته شود.

ساختار کلی انواع مقالات

  1. عنوان مقاله
  2. اسامی نویسندگان
  3. چکیده
  4. کلمات کلیدی
  5. مقدمه
  6. بدنه یا متن
  7. نتیجه گیری
  8. منابع و ماخذ

بهترین مقاله از دیدگاه خواننده

هر مقاله ای تنها روی خوانندگانی که در آن زمینه تجربه و شناخت دارند ،تاثیر می گذارد، پس حین نوشتن مقاله خوانندگان مقاله را در ذهنتان نگه دارید  و انها را به عنوان یک منتقد تصور کنید و تلاش کنید با بیان حقایق و واقعیت ها آنها را متقاعد کنید. اولین جمله از اولین پاراگراف مقاله،خواننده را به بحث کلی مقاله وارد می کند.جمله دوم و جملات بعدی پاراگراف نخست، به عنوان جملات نهایی هستند که استدلال های پایان نامه یا مقاله را به شکل واضح و مختصر بیان می دارند و به همین خاطر با نام “بیانیه پایان نامه” شناخته میشوند.

در نظر داشته باشید که بعد از بیانیه پایان نامه،شما عزیزان باید خواننده را به خواندن متن اصلی مقاله هدایت کنید. حرکت منطقی و اصولی از یک پاراگراف به پاراگراف بعدی، موجب ایجاد نوشته و مقاله شما می گردد و خواننده را در مورد معتبر بودن مقاله متقاعد می کند. پاراگراف پایانی با بازگویی مجدد موضوع شروع خواهد شد. این پاراگراف تصویری از پاراگراف اول است،حرکت از یک بازگویی واضح و روشن از موضوع مقاله در جملات اول و ادامه دادن آن با جملات و بیانیه کلی در جملات آخر است که موجب خواهد شد خواننده از مطالعه مقاله احساس رضایت داشته باشد.

وظیفه جملات اولیه بیانیه در ابتدای پاراگراف، اعلام چهارچوب کلی مقاله و آماده کردن خواننده برای بیانیه مقاله است. از امتيازهای حائز اهمیت یک مقاله مي‏توان به مختصر و مفيد بودن، جدید بودن و جامع بودن آن اشاره داشت؛ به دلیل اینکه محقق قادر است حاصل چندين ساله پژوهش خود در يک رساله، پايان‏ نامه، پژوهش، يا حتي يك كتاب را به اختصار در يك مقاله علمي بيان كند تا سایر پژوهشگران قادر باشند با مطالعه آن مقاله از كليات آن آگاهي يابند و در صورت نياز بيشتر، به اصل آن تحقيقات مراجعه نمایند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا