آموزش مقاله نویسی

آیا با مراحل اکسپت مقاله ISI آشنایی دارید؟

با اطمینان می‌توان گفت که یکی از بزرگ‌ترین موفقیت‌های دانشجویان خصوصا در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، چاپ مقاله علمی در یک مجله معتبر است. این مسئله به آن‌ها کمک می‌کند تا رتبه علمی بالاتری بدست آورند و برای اخذ شغلی بهتر شرایط بهتری داشته باشند. در این راستا مجلات معتبر بسیاری از جمله ISC، ISI، PUBMED وجود دارند که می‌توان به سراغ بهره‌گیری از آنان رفت. اما در این میان، بالاترین رتبه مجلات به ISI اختصاص دارد. همین امر داوطلبان را به سمت این مجله می‌کشاند تا مقالات خود را به چاپ برسانند. اما با این حال مراحلی برای چاپ مقاله ISI باید طی شود. در این مقاله با توجه به اهمیت این موضوع در نظر داریم توضیحاتی خدمت شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

مراحل چاپ مقاله ISI

همان‌طور که گفته شد مراحلی برای چاپ مقاله ISI شما وجود دارد که باید آن‌ را طی کنید؛ این مراحل عبارتند از:

مقاله isi

۱.چارچوب مقاله

اولین قدم در چاپ مقاله عملی و هر کار دیگری یکی از سخت‌ترین قدم‌ها در طول مسیر است. حال اولین قدم در چاپ مقاله ISI به نویسندگان اختصاص داده شده است. در واقع آنان در این مرحله باید به مطالعه تمامی چارچوب‌های ذکر شده برای تنظیم مقاله بپردازند تا مقاله ارسالی آنان مورد بررسی قرار گیرد. در غیراینصورت بدون کوچک‌ترین تردیدی از جانب سردبیر ریجکت خواهد شد. رعایت چارچوب‌های لازم و ذکر شده کمک می‌کند تا سردبیر دیدگاه بهتری به مقاله شما داشته باشد. در این راه می‌توانید از دوستان، همکاران و استاد راهنما کمک بخواهید تا با خواندن مقاله، ایرادات موجود را به شما گوشزد کند.

۲.ارسال مقاله

در دومین مرحله از اکسپت مقاله ISI، باید به فکر ارسال آن باشید. در این مرحله دو راه؛ ارسال پستی و الکترونیکی پیش روی شما قرار دارد. البته امروزه با توجه به پیشرفت‌هایی که در علم و تکنولوژی رخ داده اغلب ارسال‌ها به دلیل امن‌ و سریع‌تر بودن، صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد. با این حال باید بدانید در ارسال پستی شما به همراه نامه باید پرینت سه الی پنج نسخه از مقاله، CD حاوی متن مقاله، اشکال و جداول را نیز ارسال کنید. اما در ارسال الکترونیکی تنها به فایل مقاله در دو فرمتWORD  و PDF نیاز دارید. هر چند که توجه به نکاتی از جمله درست نوشتن تمام حروف، اعداد و نمادها و عدم وجود غلط املایی بسیار حائز اهمیت است. تا حد امکان از نمادهای غیراستاندارد استفاده نکنید. پس از ارسال مقاله نیز باید منتظر اعلام وصول از جانب سردبیر به ایمیل خود بمانید.

۳.بررسی و داوری

این امکان وجود دارد که مقاله ISI شما در مدت زمانی کوتاه مورد پذیرش سردبیر قرار گیرد. هر چند که این اتفاق بسیار نادر است و در تحقیقات تازه و جالب رخ می‌دهد. اما به‌طور معمول مقاله ارسال شده پس از غربالگری اولیه و اولویت‌بندی توسط سردبیر یا هینت سردبیری مجلات ISI، در اختیار چندین داوری یا کارشناس قرار می‌گیرد تا ارزیابی‌های نهایی را صورت دهند. در این مرحله داوران موظفند تا در بازه زمانی مشخص شده نقد و بررسی‌های لازم را انجام داده و نظرات‌شان را اعلام نمایند. هر چند که در اختیار داشتن فرم داوری به آن‌ها کمک می‌کند تا از نظر بکر بودن، کیفیت و نقط ضعف و قوت مقاله بررسی‌های لازم را انجام دهند.

۴.پس از داوری

اگر جزء افرادی هستید که سابقه سابمیت مقاله را دارید، مطمئنا به این مسئله آگاه هستید که پس از داوری مقاله توسط سردبیر مجلات ISI، ایمیلی برای داوطلبان ارسال می‌شود که مقاله با توجه به شرایط مجله و مقاله در چندین وضعیت قرار می‌گیرد.

  • اکسپت برای چاپ
  • اکسپت برای چاپ پس از اصلاحات جزئی
  • اکسپت برای چاپ پس از اصلاحات کلی
  • بررسی مجدد احتمالی برای چاپ پس از اصلاحات اساسی
  • بررسی احتمالی برای چاپ در قالب نامه به سردبیر یا گزارش کوتاه
  • ریجکت

چگونگی نوشتن مقاله isi

۵. اصلاح و بازبینی

زمانی مقاله ISI شما به اصلاح و بازبینی نیاز دارد که داوران مجلات آن را بررسی کرده و نظرات‌شان را اعلام کرده‌اند. این احتمال وجود دارد که مقاله شما بدون هیچگونه تغییری، اکسپت شود اما در اکثر موارد بازبینی و اصلاحیه مقاله نیاز است. پس از اعلام اصلاحیه مقاله، نظرات داوران برای شما ارسال می‌شود تا تغییرات اعمال شده با توجه به نظریات و بررسی‌های آنان باشد. هر چند که یک بازه زمانی مشخص درنظر گرفته می‌شود تا اصلاحیات دوباره به مجله ارسال شود. اگر مدت زیادی از زمان ارسال مقاله گذشته، مراجع آن را به روز کنید. تلاش کنید کار اصلاح را پیش از تمام شدن فرصتی که در اختیارتان گذاشته شده به پایان رسانید.

۶.پذیرش و چاپ

پس از اکسپت مقاله ISI شما از جانب مجله، بهتر است جشن بگیرید این افتخار نصیب هرکسی نمی‌شود. شما با تلاش و پشتکار زیاد توانستید به این مهم دست پیدا کنید. پس از اکسپت نیز باید ویرایش‌های نهایی را صورت دهید تا گستردگی آن در مجلات ISI مختلف متفاوت هست. این ویرایش اغلب شامل غلط املایی، اصلاح علائم نقطه گذاری، روان سازی جملات، رفع ابهامات گـرامری، و بررسی بخش هایی که احتمال خطا در آنان زیاد است (چکیده، قسمتهای آماری، شکل ها، جدول ها و مراجع) می‌شود. در برخی مجلات ISI، برطرف نمودن ایرادات از طرف دفتر سردبیر به ویراستار فنی ارجاع می شود. پس از این مرحله، نسخه آماده برای چاپ مقاله در اختیارتان قرار می گیرد تا برای آخرین بار بررسی و آن را تأیید کنید.

۷.رد شدن مقاله

این امکان وجود دارد که مقاله ISI شما بدون هیچ‌گونه داوری و مستقیما از جانب سردبیر رد شود. این مسئله می‌تواند به دلایل مختلفی داشته باشد که از جمله آن‌ها؛ مرتبط نبودن و عدم علاقه مجله به موضوع شما باشد. اگر مقاله شما پس از بررسی توسط داوران و جمع بندی نظرات آنها ریجکت  شود، سردبیر در قالب یک نامه محترمانه ضمن اعلام این مطلب، نظرات داوران را به شما منتقل می‌کنند. شما می‌توانید پس از مواجه شدن با ریجکتی مقاله‌تان اقدامات اولیه را آغاز کنید و تمامی ایراداتی که داوران اعلام کرده‌اند را تصحیح نمائید. دقت داشته باشید باید نظرات آنان را با دقت بررسی و اعمال نمائید. نکته مهم اینجاست به علت تخصصی بودن موضوعات، این امکان وجود دارد که مقاله دوباره ارسالی شما به مجله دیگر نیز باز هم در اختیار همان داوران قرار گیرد، پس مجله بعدی را با دقت انتخاب کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا