آموزش مقاله نویسی

پارافریز مقاله چیست؟ | آشنایی با بهترین روش‌ها برای استفاده از پارافریز

پارافریز مقاله چیست

اگر تا به حال مقاله نوشته باشید، احتمالاً اصطلاح پارافریز کردن به گوشتان خورده است. پارافریز مقاله به معنای بازنویسی و بازگویی ایده‌ها، سخنان و نظرات دیگران به زبان خود است. برای پارافریزِ یک منبع، شما باید یک متن را بدون تغییر و تصرف معنای متن اصلی، دوباره بنویسید. پارافریز جایگزینی برای نقل قول کردن است. در مقالات دانشگاهی، معمولاً توصیه می‌شود که افراد به جای نقل قول، از پارافریز استفاده کنند، زیرا نشان می‌دهد که منبع اصلی درک شده است و در نتیجه اصالت بیشتری به کار داده می‌شود. در ادامه این مطلب از وب‌سایت دستیار دانشجو می‌خواهیم در مورد دلایل استفاده از پارافریز مقاله و نحوه‌ی استفاده از آن بیشتر توضیح دهیم.

آشنایی با پارافریز در دستیار دانشجو

تفاوت نقل قول و پارافریز

هرگاه بخواهید اطلاعاتی را از منبع دیگری (به عنوان مثال یک کتاب، مجله یا وب سایت) در مقاله‌ی خود وارد کنید، یا می‌توانید آن را به صورت مستقیم و عیناً با همان جمله بندیِ اصلی ذکر کنید یا آن را از زبان آن فرد اما با بیان خودتان نقل کنید. حالت اول نقل قول و حالت دوم پارافریز مقاله نام دارد.

نقل قول عبارت است از نوشتن عبارتی از منبع اصلی در مقاله‌ا‌ی دیگر. مطالب نقل شده در مقالات خارجی با استفاده از علامت “” و در مقالات فارسی با استفاده از علامت «» از سایر کلمات متمایز می‌شوند. در پارافریز شما نکته یا سخن فرد دیگری را با استفاده از زبان خودتان بیان می‌کنید. در هر دو حالت، معنای جمله و اصل امانت داری رعایت شده است، تنها استفاده از کلمات و جمله‌بندی‌ها است که تفاوت دارد. به مثال زیر توجه کنید:

مثال استفاده از نقل قول:

دفتر آمار ملی CBS روز چهارشنبه گزارش داد: «تعداد گردشگران خارجی و داخلی هلند در سال ۲۰۱۷ با ۹ درصد افزایش، به بیش از ۴۲ میلیون نفر رسیده که این میزان، بیشترین نرخ رشد مسافر از سال ۲۰۰۶ به بعد بوده است.» (DutchNews.nl ، ۲۰۱۸).

نسخه‌ی پارافریز شده‌ی متن بالا:

طبق گزارشِ اداره‌ی آمارِ ملی، رشد توریست در هلند در سال ۲۰۱۷ رشد چشمگیری داشته است. در آن سال بیش از ۴۲ میلیون گردشگر به هلند سفر کرده‌اند که این میزان نشان دهنده‌ی رشد ۹ درصدی نسبت به سال قبل و بالاترین تعداد مسافر در ۱۲ سال گذشته بوده است. (DutchNews.nl ، ۲۰۱۸) .

بررسی نکات مهم برای پارافریز مقاله در دستیار دانشجو

آیا پارافریز همان خلاصه کردن است؟

خیر. پارافریز، بازنویسی یک متن خاص از شخصی دیگر است، بنابراین از نظر طول جملات با متن اصلی تفاوت زیادی ندارد. هرگاه نتیجه‌ی بخش قابل توجهی از تحقیق را به طور کامل یا جزئی توضیح دهید، به آن خلاصه نویسی می‌گویند. تفاوت پارافریز و خلاصه نویسی مانند، تفاوت بین تعریف کردن و جمع بندی است. با این حال، به طور کلی و در بسیاری از مواقع، اغلب پارافریز کردن به عنوان خلاصه کردن تعریف می‌شود.

دلایل استفاده از پارافریز

چرا باید در مقاله از پارافریز استفاده کرد و چرا اطلاعات را کلمه به کلمه کپی نکنیم؟ نقل و قول و کپی کردن جملات سریعتر است، و شما دچار مشکل سوء تفسیر مطالب هم نخواهید شد. با این حال، دلایل مختلفی وجود دارد که بهتر است از پارافریز استفاده کنید. این دلایل به شرح زیراند:

  1. پارافریز مقاله در درک مطالب به شما کمک می‌کند. وقتی قرار باشد اطلاعات را به زبان خود بازگو کنید، باید بر آنچه که می‌خواهید بگویید تسلط پیدا کرده و جنبه‌های مختلف مطالب را در نظر بگیرید.
  2. پارافریز مقاله به خواننده نشان می‌دهد که شما اطلاعات را پردازش و مطالب را درک کرده‌اید. همانطور که گفته شد، پارافریز بسیار بیشتر از کپی کردن یک متن، به درک آن کمک می‌کند و از این طریق به خواننده کمک می‌کند تا تشخیص دهد که شما مطالب را درک کرده و فقط آن را کپی نکرده‌اید. این موضوع به طور ویژه هنگامی اهمیت پیدا می‌کند که خواننده‌ی مقاله، استاد شما باشد، و او را مطمئن می‌کند که شما کاملاً متوجه‌ی مطالب شده‌اید.
  3. از آنجایی که در پارافریز از لحن خودتان استفاده می‌کنید، یکنواختی سبک نگارشی حفظ شده و باعث می‌شود خوانند تمرکز بیشتری بر متن شما داشته باشد.

آشنایی با مراحل انجام پارافریز در مقاله در دستیار دانشجو

مراحل انجام پارافریز در مقاله

پارافریز مقاله هم اصول خاص خود را دارد و باید بتوانید آن را به درستی انجام دهید. ابتدا باید متن مورد نظر را به طور دقیق خوانده و آن را کاملاً درک کنید. برای این کار، بهتر است متن را چند بار بخوانید. سپس مفاهیم کلیدی را یادداشت کرده و بدون اینکه به اصل آن نگاه کنید، نسخه‌ی خودتان از متن را بنویسید. در نهایت متن نوشته شده را با متن اصلی مقایسه کنید و عباراتی که بیش از حد مشابه هستند را تغییر دهید.

در نوشتن پارافریز مقاله، اولین جمله خود را با کلماتی متفاوت نسبت به منبع اصلی شروع کنید. به جای کلمات اصلی از مترادف‌ها و کلماتی که معنی یکسانی دارند استفاده کنید. ساختار جمله را تغییر دهید (مثلاً فعل را از صورت حاضر به غایب تغییر دهید و …) سعی کنید اطلاعات جمله اصلی را به جملات جداگانه تقسیم کنید و در نوشتن، حتماً هدف و معنای اصلی جمله را در نظر داشته باشید، حتی اگر موضوعی است که خودتان با آن مخالفید یا احساس می‌کنید اشتباه است. در نهایت، نکته‌ی مهمی که در پارافریز مقاله حتماً باید توجه داشته باشید این است که منبع اصلی را ذکر کنید در غیر این صورت کار شما به منزله‌ی یک سرقت ادبی تلقی می‌شود.

سرقت ادبی ناخواسته

گاهی پیش می‌آید که وقتی می‌خواهید مقاله‌ای را بنویسید، قصد پارافریز ندارید اما بخشی از نوشته‌هایتان با نوشته‌های فردی که قبلاً روی موضوع شما کار کرده است یکسان شده و شما به سرقت ادبی محکوم می‌شوید. برای اینکه از این موضوع جلوگیری کنید، می‌توانید از سایت‌های تشخیص سرقت ادبی فارسی و سایت‌های تشخیص سرقت ادبی انگلیسی استفاده کنید. تنها کافی است متنتان را در این سایت‌ها وارد کنید. آنگاه ربات سایت هر کجا از متن که با متن‌های دیگر موجود در فضای اینترنتی مشابه باشد، را به شما اعلام می‌کند و شما می‌توانید آن را تغییر دهید.

آشنایی با ویژگی‌های استفاده از پارافریز مقاله در دستیار دانشجو

سخن پایانی

به کمک پارافریز مقاله شما می‌توانید نظرات، سخنان و ایده‌های دیگران را به زبان خودتان در مقالات خود وارد کرده و از تحقیقات و دانش دیگران در رساندن بهتر و بیشترِ منظور و هدف خود استفاده کنید. از آنجایی که پارافریز کردن به یکنواختی لحن نوشته کمک می‌کند، باعث تمرکز هر چه بیشتر خواننده شده و توصیه می‌شود که به جای نقل قول مستقیم، بیشتر از پارافریز در مقالات استفاده شود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا